Новини:


Как да използваме Foam Roll правилно!

Възпалено, сковано, уморено? Усещаме го.

Отделяйте известно време за самомасаж. Използването преди тренировка, преди разтягане или просто да започнете деня с така наречената "foam roll" (ролка от пяна) има сериозни предимства, включително облекчаване на мускулната болка, коригиране на мускулния дисбаланс, увеличаване обхвата на движение и предотвратяване на наранявания.  Валяците се различават по размер, твърдост и форма. Дългите ролки осигуряват по-голяма площ за стабилност и опора, докато по-малките варянти са по-компактни и удобни при пътуване. Меката пяна осигурява по-нежен масаж, отколкото версия с висока плътност. Някои от опциите включват решетка, ребра или друга подобна повърхност, която помага за трудно достъпни проблемни зони и възли, в дълбочина на мускулите. Когато се размачквате с валяка, прекарвайте около минута на всяка стегната зона. Използвайте повече или по-малко натискане върху ролката, така че да се чувствате комфортно. Ако откриете възел или чувствително място, задръжте за известно време, като се движите напред-назад, докато почувствате отпускане. 10-15 минути на ден е всичко, от което се нуждаете, за да постигнете облекчение. Елате да опитате и вие ! 

Повярвай, тялото ти ще ти благодари. 
Готови ли сте да се търкаляте? 
Ето как: 

изпълнение 1

изпълнение 2

изпълнение 3

изпълнение 4

изпълнение 5


Изграждане на мускули и сила

Основни принципи за начинаещи

  Наръчник за начинаещия за изграждане на мускули и придобиване на сила

Упражнения, Принципи, Разлики

Ако искате да изградите мускули, да станете по-голям и силен, това са неща, които имате нужда да направите:

*вдигайте тежести

*спазвайте диета, основана на Вашите цели

*почивайте

 

Типове тяло:

   ЕКТОМОРФ

  Един ектоморф е типичен слаб човек. Ектоморфите имат лека конструкция, с малки стави и чиста мускулна маса. Обикновено ектоморфите имат дълги и тънки крайници, с жилави мускули. Плешките им са склонни да бъдат тънки, с малка ширина.

ТИПИЧНИ ЧЕРТИ НА ЕДИН ЕКТОМОРФ СА:

• Малка и “деликатна рамка” и структура на костите

• Класически хардгейнъри

• Плосък гръден кош

• Малки рамене

• Слаби

• Чиста мускулна маса

• Трудно покачват телесна маса

• Много бърз метаболизъм


    Ектоморфите много трудно наддават на тегло. Те имат бърз метаболизъм, което кара тялото са изгаря калориите много бързо. Ектоморфите трябва да консумират огромно количество калории, за да наддават на тегло. Тренировките трябва да бъдат кратки и интензивни, с акцент върху големите мускулни групи. Добавките за мускулна маса са определено препоръчителни, да не казвам задължителни. Ектоморфите трябва да ядат и преди лягане, за да се предотвратят катаболизма на мускулите през нощта. Като цяло, ектоморфите могат да губят мазнини много лесно, което прави изчистването до чиста мускулна маса много лесно за тях.

   

   МЕЗОМОРФ

   Тялото на мезоморфите има голяма костна структура, големи мускули и естествено атлетично телосложение. Мезоморфната конструкция е най-добрият тип тяло за бодибилдинг. Смята се, че мезоморфите доста лесно качват и свалят килограми. Тези тела са естествено силни, което е перфектната основа за изграждане на мускули.

ТИПИЧНИ ЧЕРТИ ЗА МЕЗОМОРФА СА:

• Атлетично тяло

• Твърдо тяло

• Добре определени и дефинирани мускули

• Правоъгълна форма на тялото

• Силни

• Лесно покачване на мускулна маса

• Покачването на мазнини става по-лесно в сравнение с ектоморфите


    Тренировките при този тип тяло трябва да включат основно тежести. Покачването на мускули обикновено става доста бързо, особено при начинаещи. Недостатъкът на този тип тяло е, че покачват мазнини по-лесно в сравнение с ектоморфите. Това означава, че те трябва да се съобразяват с приема на калории. Обикновено комбинация от тренировки с тежести и кардио е най-доброто за този тип тяло.


    ЕНДОМОРФ

    Тялото на ендоморфа е солидно и като цяло “меко”. Ендоморфите наддават мазнини много лесно. Ендоморфите са обикновено с по-ниски с дебели ръце и крака. Мускулите са силни, особено горната част на краката. Ендоморфите като цяло са силни в упражнения за крака като клековете.

ТИПИЧНИ ЧЕРТИ НА ЕНДОМОРФИТЕ СА:

• Меко и заоблено тяло

• Мускули и мазнини се трупат много лесно

• Като цяло са ниски

• „ЯкаЮ“ структура

• Заоблен тип физика

• Трудно се губят мазнини

• Сравнително по-бавен метаболизъм

• Мускулите не са ясно изразени


    Когато става въпрос за трнировки, за ендоморфите е много лесно да покачат тегло. За съжаление голяма част от това тегло е мазнина, а не мускул. За да изгорят мазнините. трябва винаги да се тренира кардио, както и упражнения с тежести.

   Запазете нещата прости:

Упражнения за крака – клекове, тяга или напади

Бутащи упражнения – лежанка, раменна преса или кофички

Дърпащи упражнения – различни видове набиране

Упражнения за торса – обратни коремни преси, повдигане на колене до гърди или планк.


Усвоете основните движения!

Изграждане на мускули: най-често използваните повторения с техния тренировъчен ефект:

1-5 повторения на серия = предимно сила

5-8 повторения на серия = сила и мускули еднакво

8-10 повторения на серия = мускули с малко сила

10-12 повторения на серия = мускули с малко издръжливост

12-15 повторения на серия = издръжливост с малко мускули

15-20 повторения на серия = предимно издръжливост

 

Това означава:

Малко потворения (висок интензитет) е най-удачно за повишаване на силата

Повече повторения (нисък интензитет) е най-добро за подобряване издържливостта на мускулите

Умерените повторения между двете (умерен интензитет) са най-идеалните за изграждане на мускули и всъщност всичко, свързано с подобряването на начина, по който изглежда тялото ви (вместо да се изпълнява).Използвай MultiSport карта при нас!

Включи се със своята карта MultiSport, без допълнителни такси!

Ако имате предоставена карта от вашия работодател, може да я използвате при нас, когато решите. Направете регистрация в сайта и просто се отбележете в графика за тренировки, в удобно за вас време.

Правилата за използване на карти MultiSport могат да ви бъдат разяснени и от нас, в случай че има допълнителни въпроси.

При посещение с карта носете документ за самоличност!

Благодарим ви предварително и ви пожелаваме приятни тренировки!


Използвай своята Sport Pass от Sodexo при нас!


Тренирай в
CommandoFit със своята карта Sport Pass

Ако сте притежател на карта Sport Pass от Sodexo, може да я използвате при нас, когато искате. Нужно е само да направите регистрация в сайта ни и да се отбележите в удобно за вас време, в графика за тренировки.  При възникнали въпроси не се колебайте да ни попитате, относно използването на картa Sport Pass.


При посещение с карта носете документ за самоличност!

Благодарим ви предварително и ви пожелаваме приятни тренировки!


ТОНУС тренировки сутрин преди работа

Здравейте хора.

Лятото дойде, всички искат да тренират, но ежедневните задължения не намаляват и времето все нестига. В тази връзка искаме да Ви уведомим, че поради зачестилите запитвания пускаме допълнителни тренировки с предварително записване понеделник-петък (07:00ч. и 08:00ч.)

Тренировките ще се състоят в някои дни от седмицата

Ако сте желаещи може да ни пишете във Facebook или направо да се включите тук.

 Нашият екип Ви пожелава пълноценни тренировки и повече здраве!Лятна освежителна почивка

Скъпи приятели, ‼️‼️
искаме да Ви съобщим, че залата няма да работи в периода 26.07.20 до 01.08.20. Причината за това е освежителен ремонт и други неща, свързани с поддръжката на оборудването. Искаме да поканим Вас, вашето семейство и приятели на официално откриване на обновената зала на 02.08.20 от 10ч сутринта. Тренировка няма да има, но затова пък ще се фокусираме върху вкусно BBQ и биричка, запознаване с новия екип на залата, новите правила, графици и като цяло нашите планове за бъдещето. Ще се радваме да бъдете отново с нас и да прескочим нашите възможности още веднъж! ????????

Dear friends, ????????

we would like to inform you that the gym will be closed starting from 26.07.20 till 01.08.20. The reason is that we will make some refreshments for the interior and equipment maintenance. We would like to invite you, your family and friends on 02.08.20 from 10h in the gym. There will be no workout for the day, we will focus on BBQ and beer instead. This will be the official reopening where you will be able to meet the new staff, the new schedule for the workouts, and we will talk about our plans in the future! We are very excited to see you soon again and to push our limits even further!????????????